vineri, 22 aprilie 2016

Cum să vopseşti sau să decorezi ouăle de Paşte

Am dat ieri peste un articol mişto care prezintă idei de vopsire a ouălor de Paşte. Toate sunt foarte interesante, plus că oferă şi câteva trucuri de care trebuie să ţii cont atunci când vopseşti ouă. Dintre toate, mi-au plăcut foarte mult următoarele şi voi încerca să le fac anul acesta. Sper să vă placă şi să vă inspire şi pe voi, dacă vreţi să încercaţi şi alte modele interesante, pe lângă clasicele ouă roşii.

Ouă decorate cu bomboane colorate – după  ce s-au fiert şi răcit ouăle, se acoperă cu lipici cu o pensulă şi se dau apoi prin bombonele decorative (din acelea pentru prăjituri).


Ouă vopsite în trepte de culoare – se pune puţină vopsea într-un pahar, se scufundă oul fiert şi se lasă câteva minute să se coloreze. Se adaugă apoi puţină apă peste vopsea, pentru a obţine o nuanţă mai deschisă la culoare. Nivelul vopselei urcă, oul se colorează într-o altă nuanţă...  aţi prins ideea. Se mai adaugă apă de încă 2-3 ori, până când oul este acoperit de vopsea.

Ouă decorate cu benzi adezive colorate - se taie fâşii de benzi colorate adezive, de diferite mărimi şi se aplică pe ouăle fierte. Spre exemplu, le poţi aplica de jur împrejurul ouălor.


Vă plac aceste idei? Le-aţi încerca şi voi anul acesta? :D


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu